WET DBA OPINIEMONITOR

HeadFirst en ZP Zaken brengen feedback op de Wet DBA naar ‘politiek Den Haag’.

Januari 2018

Onrust over Wet DBA duurt voort

De onrust onder Opdrachtgevers en Zelfstandig Professionals over de Wet DBA blijft groot, ook nu het kabinet in het regeerakkoord plannen presenteerde ter vervanging van de omstreden wet. Zo’n 60% van de hoogopgeleide ZP’ers is bezorgd over het feit dat de Wet DBA van kracht blijft tot het moment dat een vervangend plan ingaat. Vier op de vijf van deze ZP’ers geeft hierbij als reden dat ze nog altijd onzekerheid, onduidelijkheid en onrust bij opdrachtgevers ervaren.

Maart 2017

Een derde van ZP’ers verwacht voor 1 mei beëindiging opdracht door Wet DBA

Wet DBA houdt de ZP-markt nog altijd in zijn greep, ondanks uitstel van handhaving op de wet tot 1 januari 2018. Maar liefst 64% van de ZP’ers signaleert niet dat opdrachtgevers meer vertrouwen hebben om ZP’ers in te huren sinds staatssecretaris Wiebes het uitstel in november 2016 bekendmaakte. Ruim 32% verwacht zelfs dat voor 1 mei 2017 de opdracht bij de huidige opdrachtgever beëindigd wordt.

November 2016

Feedbackrapport Wet DBA

De Wet DBA houdt de ZP-markt in zijn greep. Bijna 2000 ZP’ers en Opdrachtgevers deelden hun ervaringen met de Wet DBA. Resultaten uit de periodieke Wet DBA Opiniemonitor en reacties op dbafeedback.nl zijn gebundeld in het Wet DBA Feedbackrapport.

Vragen?

Heb je een vraag die nog niet beantwoord is in dit whitepaper? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Neem contact op

Advies voor Opdrachtgevers

De gevolgen van de Wet DBA voor organisaties die ZP’ers inhuren zijn groot. Wij zijn specialist op het gebied van inhuurrisico’s. Eén van onze adviseurs komt graag volledig vrijblijvend langs om te adviseren over uw specifieke situatie.

Vraag adviesgesprek aan

Over HeadFirst

De onafhankelijk kennisbemiddelaar HeadFirst – onderdeel van HeadFirst Group – is een bepalende partij die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals in het MKB, voor middelgrote en grote organisaties. In de 20 jaar dat we bestaan, hebben we veel ervaring opgedaan met risico’s met betrekking tot externe inhuur, bijbehorende wet- en regelgeving en administratie. In een arbeidsmarkt die alleen maar flexibeler wordt, zijn we de intermediair tussen zzp’ers, leveranciers en opdrachtgevers. Zodat professionals kunnen excelleren in hun werk. En opdrachtgevers zorgeloos gebruik kunnen maken van hun expertise.

Naar headfirst.nl

Over ZP Zaken

Zzp’er? Wij zeggen liever Zelfstandig Professional, oftewel ZP’er. Je bent bewust zelfstandig en altijd professioneel met jouw vak bezig. Je moet de waardering krijgen die je verdient. Wij geven die waardering. Middels een eigen wijze van informatievoorziening, met producten en diensten op maat en door altijd een vraagbaak voor je te zijn. Dit alles is: ZP Zaken.

Naar zpzaken.nl